Studija slučaja: Višestruka zaštita industrijskog pogona tvrtke Tromont

Tromont-proizvodnja industrijski je pogon smješten u Čaporicama, u blizini grada Trilja. Tvrtka se bavi razvojem, projektiranjem i proizvodnjom metalnih dijelova i komponenti od lima, kao i projektiranjem i proizvodnjom svih vrsta elektro ormara niskog napona. Pogon je koncipiran kao velika hala.

Izazov / zadatak

Zadatak stručnjaka Electronic Securityja bio je postaviti sustave zaštite koji će štititi pogon Tromont-proizvodnje. Budući da pogon do sada nije imao nikakve sustave zaštite, nije bilo komplicirano ugraditi sustav videonadzora, plinodojave, vatrodojave, kontrole pristupa i parlafone jer nije bilo potrebno integrirati ih u postojeće sustave. Naš tim je prilikom postavljanja sustava vatrodojave ispoštovao sve propise vezane uz zaštitu od požara koji su propisani za proizvodne pogone. Sustav videonadzora je ugrađen na zahtjev investitora, ali temeljem procjene ugroženosti.

Rješenje

Ugradnjom sustava videonadzora omogućava se praćenje objekta danju, noću, kao i u uvjetima brzih radnji ili nagle promjene svjetlosti. Snimke videonadzora moguće je gledati uživo ili naknadno, što omogućava rekonstrukciju eventualnih spornih događaja. Za sigurnost svih zaposlenih u proizvodnom pogonu bitno je imati kvalitetan sustav videonadzora, koji pruža klijentu potpunu vizualnu kontrolu nad svim aktivnostima u objektu.
 


Sustav videonadzora kompatibilan je s mobilnim uređajem klijenta stoga omogućava uvid u stanje u objektu s bilo kojeg mjesta u bilo kojem trenutku.Plinodojava je važna u svakom objektu, posebice u velikom proizvodnom pogonu. Ovaj sustav štiti objekt od curenja neželjenih plinova u prostor. Postavljeni sustavi plinodojave izuzetno su maleni i uklapaju se u prostor. Isto tako, sami detektori plina reagiraju na minimalnu koncentraciju nepoželjnih plinova u zraku te su povezani zvučnom ili svjetlosnom signalizacijom koja sve prisutne upozorava na opasnost.

Sustav vatrodojave omogućava pravovremenu detekciju vatre i dima. U proizvodnim pogonima ovo je jedan od važnijih sustava zaštite. Zaštita zaposlenika i imovine je ključna, stoga je bitno osigurati objekt na pravilan način kako bi se spriječile moguće neželjene posljedice. Tromont Čaporice tvrtka je koja se bavi obradom metala i lima pa tako primjerice prilikom zavarivanja ovaj sustav umanjuje šanse od pojave velikih komplikacija.

Kontrola pristupa regulira kretanje osoba u objektu, pristup zaposlenika i određenih poslovnih vozila. Sustav je ugrađen kako bi ovlaštenim osobama bilo jednostavnije ulaziti u pogon, dok svim neovlaštenim osobama uvelike otežava pristup pogonu. Osim unutrašnjeg dijela pogona, sustav kontrole pristupa koristi se za upravljanje rampom na parkiralištu ispred samog objekta. Pogodnost ovog sustava jest ta da se može koristiti za evidentiranje radnog vremena zaposlenika. Dakle, njime se značajno štede administrativni resursi te se ubrzava obračun isplata za sve sezonske zaposlenike ili pak radnike koji su plaćeni po satu.

Parlafoni su uređaji koji uz pomoć napredne tehnologije omogućuju klijentu da u svakom trenutku putem zaslona vidi tko se nalazi ispred objekta. To se postiže jednostavnim povezivanjem električne brave na ulaznim vratima, a mogu biti korisni za internu komunikaciju i povezanost zaposlenika unutar pogona.

Ugrađeni sustavi

  • Videonadzor
  • Plinodojava
  • Vatrodojava
  • Kontrola pristupa
  • Parlafoni

Za vlastitu ponudu i odgovarajuće sustave koji će zaštititi poslovanje i objekte, javite nam se na adresu info@electronicsecurity.eu ili putem niže postavljenog obrasca! 

Contact us.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.