Studija slučaja: Postavljanje više sigurnosnih sustava u stambenoj zgradi Bel Étage

Bel Étage luksuzni je stambeni objekt, smješten na splitskom Duilovu koji nudi visoki standard življenja. Prestižna deveterokatnica s vanjskim bazenom koncipirana je kao spoj zgrade za stanovanje i hotela s punom uslugom i pogodnostima. Izgradnju i opremanje objekta u vlasništvu tvrtke Pulić & partneri d.o.o. pratila je najviša razina kvalitete, a sada se sigurnost i komfor rezidenata želi dovesti do optimalne razine ugradnjom sustava za videonadzor, detekciju plina i vatre.  

Izazov/zadatak

Zaštita Bel Étageovih rezidenata i njihove imovine od iznimne je važnosti. Zato je naš tim imao zadatak osigurati objekt u više aspekata: postaviti sustave videonadzora, vatrodojave i plinodojave. Postavljanje sustava olakšala je činjenica da objekt prethodno nije imao postojeći sigurnosni sustav kojeg bi se trebalo integrirati s novim.
 


Postavljanjem višestrukih sigurnosnih sustava pojava potencijalnih problema za rezidente i objekt nastoji se svesti na minimum.  Rješenje

Sustav videonadzora pruža mogućnost snimanja svake aktivnosti unutar i oko objekta u realnom vremenu. Bez obzira na to radi li se o danu ili noći, visokokvalitetne kamere jednakom čistoćom slike bilježe brze promjene svjetlosti ili brze promjene radnje. Zbog kompatibilnosti sustava s mobilnim uređajem, osoba zadužena za sigurnost i putem ekrana pametnog telefona može pristupiti svim značajkama videonadzora bilo kada i bilo gdje. Videonadzor također posjeduje značajke naknadnog zumiranja snimki i brojne oblike alarmiranja u slučaju neovlaštenog kretanja, namjernog oštećenja ili provale. Postojanje ovih tehnoloških značajki unutar sustava uvelike smanjuje mogućnost nastajanja nepovoljnih situacija, što pruža dodatnu sigurnost objektu i njegovim rezidentima. 

U velikim stambenim objektima poput Bel Étagea, kvalitetan vatrodojavni sustav kod rezidenata budi osjećaj veće sigurnosti i smanjuje mogućnost nastanka velikih financijskih šteta. Pravovremena detekcija dima i vatre krucijalna je stavka vatrodojavnog sustava zahvaljujući kojoj se može brzo intervenirati i ukloniti opasnosti. Upravo zato, vatrodojavni sustav je postavljen u zajedničke prostorije stambene zgrade Bel Étage te u podzemnu garažu objekta.

Curenje plinova poput ugljičnog monoksida nije lako detektirati te, ako ne postoji pouzdan plinodojavni sustav, posljedice mogu biti kobne. Postavljanjem sustava za ranu detekciju curenja plina prati se svaka promjena kakvoće zraka u zgradi, kao i u podzemnoj garaži objekta. Čak i uz najmanju koncentraciju neželjenih plinova u prostoriji, zvučni ili svjetlosni signali automatski alarmiraju sve prisutne na potencijalnu opasnost. 

Ugrađeni sustavi

  • Videonadzor
  • Vatrodojava
  • Plinodojava

Za vlastitu ponudu i odgovarajuće sustave koji će zaštititi poslovanje i objekte, javite nam se na adresu info@electronicsecurity.eu ili putem niže postavljenog obrasca! 

Kontaktirajte nas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.