Svakim smo danom potencijalno izloženi različitim oblicima kriminala – pljačkama, provalama i razbojstvima, a time jača i svijest da moramo učinkovito osigurati mir i privatnost unutar doma, kao i stečenu imovinu. Ugradnja sustava tehničke zaštite da bi se ostvario osjećaj osobne sigurnosti i sigurnosti obitelji i sustanara često je prvo o čemu razmišljamo. 

Provalnici uglavnom djeluju linijom manjeg otpora pa će ih ugradnja uočljivih znakova da je prostor štićen (vanjske sirene i bljeskalice, videokamere, oznake da je prostor štićen) vrlo vjerojatno odvratiti od nauma da počine provalu. Ako do provale ipak dođe, zvuk sirena ometa provalnika ili ga čak potpuno sprječava u naumu, dok centralni uređaj koji upravlja radom sustava na objektu može informacije o provali proslijediti na vaš telefon ili dojavni centar zaštitarske tvrtke, čija će interventna ekipa u najkraćem mogućem vremenu doći na ugroženi objekt.

Kad danas netko kaže “želim ugraditi alarm” moguće je da je odabrao jedan ili kombinaciju nekoliko vrsta sustava tehničke zaštite koji se kreira zavisno o željama kupca, ali i rasporedom i konfiguracijom prostora u štićenom objektu. Promišljenom kombinacijom proizvoda videointerfonije i videonadzora te korištenjem mogućnosti nadogradnje klasične alarmne protuprovalne centrale, dojave požara i stanja u okolini te ostalim modularnim i komunikacijskim proširenjima, moguće je udovoljiti svim specifičnim zahtjevima pojedinog stana, kuće ili stambene zgrade te kreiranjem sigurnog okruženja povećati osjećaj sigurnosti u vlastitom domu. Poboljšanje kvalitete života polazna je ideja integracije i automatizacije svih kućnih sustava kojima se želi jednostavno upravljati, a da pri tome tehnološka rješenja budu nevidljiva i uklopljena u svakodnevni život.