Integrirani sustavi tehničke zaštite ujedinjuju više oblika zaštite u jedan te povećavaju njihovu učinkovitost i isplativost. Pod time se podrazumijeva spoj raznovrsnih sustava poput video nadzora, dojave plina, dojave požara, kontrole pristupa, sustava protuprovale, detektiranja zauzetosti parkinga ili pak zaštite artikala od krađe koji su ugrađeni u često velike i kompleksne objekte poput hotela, trgovačkih centara ili industrijskih postrojenja. 

Softver putem grafičkog (vizualnog) sučelja olakšava posao operateru pokazujući automatizirane reakcije sustava, a prije svega jamči pouzdanost. Unutar integriranih sustava, sve akcije korisnika arhiviraju se na jedno mjesto što omogućava lakše praćenje i naknadno pretraživanje baze podataka. U situacijama kada su sustavi zasebni i razjedinjeni, osoba zadužena za nadzor objekta mora biti usredotočena na nekoliko različitih sučelja odjednom što je za ljudski mozak izrazito zamorno i često dovodi do propusta. 
 


U kompleksnim kriznim situacijama umreženost ugrađenih sustava presudna je za sigurnost cijelog objektaAko u objektu dođe do požara, zaseban protupožarni sustav krenut će u postupak gašenja vatre, no ostatak zgrade ostat će izoliran. Integracijom protupožarnog sustava s kontrolom pristupa i sustavom evakuacije, pokreće se niz operacija koje povećavaju sigurnost objekta i ljudi. Tako se, detekcijom vatre i dima, može onesposobiti dizalo i otključati sva vrata, regulirati ventilacija, aktivirati rasvjeta koja vodi do izlaza, kao i upaliti alarm koji obavještava prisutne o opasnosti. Ako je sustavima dodan videonadzor, sam operater može na zaslonu automatski dobiti prikaz zahvaćenog područja kako bi mogao poduzeti dodatne mjere zaštite.

Za sve upravitelje većih poslovnih objekata ili kompleksa, koji su zbog svoje masivnosti izloženi većem broju rizika od manjih objekata, integracija sustava tehničke zaštite dugoročno je isplativa investicija što dokazuju mnogi slučajevi iz prakse. Integracija sustava primarno povećava ukupnu razinu sigurnosti objekta, a jednostavnost, brzina i efikasnost ključne su joj prednosti.

Svaki objekt zahtijeva posebno prilagođeno rješenje integracije, stoga nam se javite putem niže postavljenog obrasca ili maila info@electronicsecurity.eu kako bismo zajedno našli ono pravo za Vas! 

Označite usluge koje vas zanimaju i ostavite nam svoje kontakt podatke. Naši stručnjaci će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Zainteresiran/a sam za
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.