Sustav detekcije plina služi za rano otkrivanje opasnih plinova i para koji, ako se ne detektiraju na vrijeme, mogu biti smrtonosni. Osim što se odlikuju kvalitetom, naši detektori plina su i vrlo maleni te neće narušiti vizualni izgled prostora.
 


S obzirom na to da je jedan od najčešćih uzroka smrti na zatvorenome upravo ugljični monoksid, takozvani „tihi ubojica“, postavljamo isključivo detektore najviše kvalitete koji reagiraju i na najmanju promjenu kakvoće zraka unutar objekta.Kada su u pitanju sami objekti, posebnu pozornost treba obratiti na podzemnu garažu, kotlovnicu i kuhinju u kojoj se plin rabi kao energent te se upravo u njima preporučuje ugradnja detektora plina. Pri namještanju senzora u prostorima valja uzeti u obzir zračne tokove, oblike prostorija kao i raspored radnih mjesta.

Sustav za detekciju plina sastoji se od: 

  • elemenata za detekciju plina (javljači),
  • centralne jedinice za obradu i upravljanje te
  • uređaja za signalizaciju.

Detekcija plinova vrši se različitim senzorima koji se postavljaju na mjesta u kojima se očekuje njihova pojava, a dijele se s obzirom na vrstu plina kojoj su namijenjeni.

Osim sustava dojave plina postoji i detektor plina, samostalni uređaj za detekciju plina koji je cijenom pristupačniji i prikladniji za većinu stambenih aplikacija. Oni su najčešće  opremljeni svjetlosnom i zvučnom signalizacijom (bljeskalica i sirena) kojima dojavljuju opasnost prisutnima unutar prostora, a moguće ih je spojiti i na različite dojavnike poput GSM ili telefonskih dojavnika čime se informacija o alarmu prenosi na željeni telefonski broj. Indikaciju alarmnog stanja i uzbunjivanje (zvučna i svjetlosna upozorenja) obavlja centralni uređaj koji obavlja i druge izvršne funkcije kao što su upravljanje ventilatorima za dodatno provjetravanje kontaminiranog prostora, isključivanje pojedinih uređaja i slično.


Ako želite ugraditi jedan od naših sustava ili imate dodatnih pitanja, slobodno nam se javite putem kontaktne forme ispod teksta ili na adresu e-pošte info@electronicsecurity.eu.

Označite usluge koje vas zanimaju i ostavite nam svoje kontakt podatke. Naši stručnjaci će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Zainteresiran/a sam za
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.